Gebruikershandleiding voor Nokia 4.2

Download

Nokia 4.2

Download

Opslagruimte

Als u wilt controleren hoeveel geheugen er beschikbaar is, tikt u op Instellingen > Opslagruimte.

Het beschikbare geheugen op uw telefoon controleren

Als het telefoongeheugen bijna vol is, moet u eerst controleren op en items verwijderen die u niet meer nodig hebt zoals:

• Sms-, multimedia- en e-mailberichten
  • Contactitems en -gegevens
  • Apps
  • Muziek, foto's of video's

U kunt de bestanden ook naar de geheugenkaart verplaatsen in plaats van deze te verwijderen.

De kwaliteit van uw geheugenkaart kan de prestaties van uw telefoon behoorlijk beïnvloeden. Gebruik een snelle kaart van 4-128 GB van een bekende fabrikant om optimaal van uw telefoon gebruik te kunnen maken.

Gebruik alleen compatibele geheugenkaarten die zijn goedgekeurd voor gebruik met dit apparaat. Incompatibele kaarten kunnen de kaart en het apparaat beschadigen, evenals de gegevens op de kaart.

Als u wilt controleren hoeveel geheugen er beschikbaar is en hoe dit wordt gebruikt, tikt u op Instellingen > Opslagruimte.

Gedownloade apps verwijderen

Tik op Play Store > menu > Mijn apps en games, kies een app die u wilt verwijderen en tik op VERWIJDEREN.

Een app uitschakelen

Sommige apps die vooraf op uw apparaat geïnstalleerd zijn, kunt u niet verwijderen. Maar u kunt ze wel uitschakelen, waarna ze worden verborgen in de lijst met apps op uw apparaat. Een uitgeschakelde app kunt u later desgewenst weer toevoegen aan uw apparaat.

1. Tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op de naam van de app.
  3. Tik op Uitschakelen. Mogelijk kunt u niet alle apps uitschakelen.

Als een geïnstalleerde app afhankelijk is van een verwijderde app, werkt de geïnstalleerde app mogelijk niet meer. Raadpleeg de gebruikersdocumentatie van de geïnstalleerde app voor details.

Een uitgeschakelde app weer toevoegen

U kunt een uitgeschakelde app weer toevoegen aan de lijst met apps.

1. Tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op de naam van de app.
  3. Tik op Inschakelen.

Inhoud kopiëren tussen uw telefoon en computer

U kunt foto's, video's en andere inhoud die u hebt gemaakt tussen uw telefoon en computer kopiëren voor weergave of opslag.

1. Sluit uw telefoon met een compatibele USB-kabel aan op een compatibele computer.
  2. Open bestandsbeheer op uw computer en blader naar uw telefoon.
  3. Sleep items vanaf uw telefoon naar de computer of vanaf uw computer naar de telefoon en zet ze neer.

Zorg ervoor dat u de bestanden in de juiste mappen op uw telefoon plaatst, anders kunt u ze mogelijk niet zien.