Het aanraakscherm gebruiken

Belangrijk: Voorkom krassen op het aanraakscherm. Gebruik nooit een pen, potlood of ander scherp voorwerp op het aanraakscherm.

Tikken en vasthouden om een item te slepen

Tikken en vasthouden om een item te slepen

Plaats uw vinger een paar seconden op het item en schuif uw vinger over het scherm.

Vegen

Vegen

Plaats uw vinger op het scherm en schuif uw vinger in de gewenste richting.

Door een lange lijst of een menu bladeren

Door een lange lijst of een menu bladeren

Schuif snel met uw vinger al vegend omhoog of omlaag over het scherm en til uw vinger op. Tik op het scherm om het bladeren te stoppen.

In- of uitzoomen

In- of uitzoomen

Plaats twee vingers op een item, bijvoorbeeld een kaart, foto of webpagina, en schuif uw vingers uit elkaar of naar elkaar toe.

De schermoriëntatie vergrendelen

Het scherm draait automatisch als u de telefoon 90 graden draait.

Als u het scherm in de staande modus wilt vergrendelen, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tikt u op Automatische rotatie > Uit.

Navigeren met gebaren

Als u uw gebarennavigatie wilt gebruiken, tikt u op Instellingen > Systeem > Gebaren > Navigatiemodus > Gebarennavigatie.

• Om al uw apps te zien, veegt u op het startscherm omhoog over het scherm.
  • Om naar het startscherm te gaan, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm. De app waarin u zich bevond, blijft op de achtergrond geopend.
  • Als u wilt zien welke apps u hebt geopend, veegt u vanaf de onderkant van het scherm omhoog zonder uw vinger los te laten totdat u de apps ziet. Laat vervolgens uw vinger los. Als u naar een andere geopende app wilt overschakelen, tikt u op de gewenste app. Als u alle geopende apps wilt sluiten, veegt u naar rechts door alle apps en tikt u op ALLES WISSEN.
  • Om terug te gaan naar het vorige scherm waarin u zich bevond, veegt u vanaf de rechter- of linkerrand van het scherm. Uw telefoon onthoudt alle apps en websites die u hebt bezocht sinds de laatste keer dat uw scherm werd vergrendeld.

Navigeren met toetsen

Als u de navigatietoetsen wilt inschakelen, tikt u op Instellingen > Systeem > Gebaren > Navigatiemodus > 3-toetsnavigatie.

• Om al uw apps te zien, veegt u op het startscherm omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Tik op circle om naar het startscherm te gaan. De app waarin u zich bevond, blijft op de achtergrond geopend.
  • Tik op stop om te zien welke apps zijn geopend. Als u naar een andere geopende app wilt overschakelen, veegt u naar rechts en tikt u op de gewenste app. Als u alle geopende apps wilt sluiten, veegt u naar rechts door alle apps en tikt u op ALLES WISSEN.
  • Tik op om terug te gaan naar het vorige scherm waarin u zich bevond. Uw telefoon onthoudt alle apps en websites die u hebt bezocht sinds de laatste keer dat uw scherm werd vergrendeld.