Utöka telefonens minne med virtuellt RAM

Slå på Utökning av minnet

Om telefonen stöder virtuellt RAM kan du ha flera appar öppna i bakgrunden och smidigt växla mellan dem. Du aktiverar funktionen genom att trycka på Inställningar > Minne och slå på Utökning av minnet. Ange önskad minnesstorlek om du blir ombedd att göra det.

Det krävs tillräckligt lagringsminne för att använda utökning av minnet (virtuellt RAM). Utökningen av minnet inaktiveras automatiskt och permanent när 90 % av användningsgränsen nås, för att skydda lagringen. Det kan inträffa efter fyra års intensiv användning.

Rensa minnet

Du rensar telefonens minne från onödiga appar som körs i bakgrunden genom att trycka på Inställningar > Minne. Välj vilka appar du vill stänga och tryck på Förstärkning. Om det finns appar som du alltid vill fortsätta köra i bakgrunden utesluter du dem från rensningen: Tryck på Inställningar > Minne > Undantagna appar, och slå på de appar du vill behålla öppna.