Använd ditt eSIM

Aktivera ditt eSIM

Om du inte aktiverade ditt eSIM-kort när du slog på telefonen första gången kan du aktivera det i inställningarna. Om du inte har ett fysiskt SIM-kort i telefonen behöver du en Wi-Fi-anslutning för att kunna aktivera ditt eSIM: Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Internet, och slå på Wi-Fi .

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > SIM-kort.
  2. Om du inte har ett fysiskt SIM-kort isatt i telefonen trycker du på Konfigurera ett eSIM. Om du redan har ett fysiskt SIM-kort isatt trycker du på Lägg till SIM > Konfigurera ett eSIM.
  3. Om du fick en QR-kod av nätverksoperatören ska du skanna den med telefonen eller trycka på Behöver du hjälp? > Ange det manuellt och ange koden du fick från nätverksoperatören.
  4. Tryck på Fortsätt > Ladda ned och vänta tills eSIM-kortet har laddats ner till telefonen.
  5. Tryck på Inställningar och eSIM-kortet och slå på Använd eSIM.

Du kan ha upp till 10 eSIM-kort på den här telefonen beroende på storleken av dina eSIM. Om du inte har tillräckligt med utrymme för dina eSIM tar du bort ett eSIM i Inställningar.

Växla mellan eSIM-kort

Om du har flera eSIM-kort och vill byta till ett annat trycker du på Inställningar > Nätverk och internet > SIM-kort, trycker på det eSIM-kort du vill använda och slår på Använd eSIM.

Byt till ett fysiskt SIM-kort

1. Sätt i ett SIM-kort i din telefon.
  2. Telefonen kopplar från eSIM-nätverket. Tryck på OK för att fortsätta.
  3. När telefonen har läst SIM-kortet trycker du på SIM-kortet och slår på Använd SIM.

Ta bort ett eSIM-kort från telefonen

Om du vill ta bort ett eSIM-kort från telefonen ska du trycka på Inställningar > Nätverk och internet > SIM-kort, trycka på eSIM-kortet du vill ta bort och trycka på Radera eSIM. Observera att du på detta vis inte säger upp ditt abonnemang hos nätverksoperatören. Om du vill använda det borttagna eSIM-kortet i din telefon senare måste du kontakta nätverksoperatören.