Användarhandbok för Nokia 2.2

Download

Nokia 2.2

Download

Batteritid

Få ut så mycket som möjligt av din telefon samtidigt som du får den batteritid du behöver. Det finns några saker du kan göra för att förlänga telefonens batteritid.

Förlänga batteritiden

Så här sparar du batteri:

1. Ladda alltid batteriet helt.
  2. Stäng av onödiga ljud, till exempel tryckljud. Tryck på Inställningar > Ljud > Avancerat, och välj vilka ljud du vill använda under Andra ljud och vibrationer.
  3. Använd hörlurar i stället för högtalaren.
  4. Ställ in telefonens skärm så att den släcks efter en kort tid. Tryck på Inställningar > Display > Avancerat > Viloläge och välj en tid.
  5. Tryck på Inställningar > Display > Ljusstyrka. Justera ljusstyrkan genom att dra reglaget Ljusstyrka. Kontrollera att Anpassad ljusstyrka är inaktiverat.
  6. Hindra appar från att köras i bakgrunden: Svep Hem uppåt och svep appen du vill stänga uppåt.
  7. Aktivera energibesparing: Tryck på Inställningar > Batteri > Batterisparläge och växla till .
  8. Använd platstjänster selektivt: Stäng av positionstjänster när du inte behöver dem. Tryck på Inställningar > Säkerhet och position > Position och inaktivera Använd plats.
  9. Anslut till nätverk selektivt: Aktivera bara Bluetooth när det behövs. Använd Wi-Fi-anslutning i stället för mobildataanslutning när du ansluter till internet. Låt inte telefonen söka efter tillgängliga trådlösa nätverk. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Wi-Fi och inaktivera Använd Wi-Fi. Aktivera flygplansläge om du lyssnar på musik eller använder telefonen på något annat sätt och inte vill ringa eller ta emot samtal. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Avancerat > Flygplansläge. I flygplansläge frånkopplas anslutningar till mobilnätverket och enhetens trådlösa funktioner stängs av.