Nokia 5 användarhandbok

Download

Nokia 5

Download

Använda platstjänster

Använd Kartor när du vill ta reda på var du befinner dig och koppla din position till fotona du tar. Din positionsinformation kan kopplas till ett foto eller en video om din position kan avgöras med satellit- eller nätverksteknik. Om du delar ett foto eller en video som innehåller positionsinformation kan positionen visas för alla som tittar på fotot eller videon. Vissa appar kan använda din positionsinformation för att erbjuda ett bredare utbud av tjänster.

Aktivera platstjänster

Telefonen visar din position på kartan med hjälp av GPS, Wi-Fi eller nätverksbaserad positionsbestämning (cell-ID). Positionsinformationens tillgänglighet, korrekthet och fullständighet beror bland annat på var du befinner dig, omgivningen samt tredjepartskällor och kan vara begränsad. Positionsinformation kanske inte är tillgänglig exempelvis inuti byggnader eller under jorden. Nättjänsten A-GPS (Assisted GPS) och andra liknande tillbehör till GPS och GLONASS hämtar positionsinformation via mobilnätet och bistår GPS i beräkningen av den aktuella platsen. Vissa GPS-tillbehör kanske kräver överföring av mindre mängder data över mobilnätet. Om du vill undvika datakostnader, till exempel när du reser, kan du stänga av mobildataanslutning i telefoninställningarna. Positionering via trådlösa nätverk ökar precisionen i positionsbestämningen när det inte går att ta emot satellitsignaler, framför allt när du är inomhus eller bland höga byggnader. Om du befinner dig på en plats där användningen av trådlösa nätverk är begränsad kan du stänga av trådlösa nätverk i telefoninställningarna.

Tryck på Inställningar > Position och välj Position På.