Nødsamtaler

Viktig: Forbindelse kan ikke garanteres under alle forhold. Du må aldri stole utelukkende på trådløse telefoner for viktige samtaler som medisinsk nødhjelp.

Før du ringer:

• Slå på telefonen.
  • Lås opp telefonskjermen og tastene hvis de er låst.
  • Flytt deg til et sted med bedre signalstyrke.

På startskjermen velger du phone.

1. Trykk på dialpad og skriv inn nødnummeret som gjelder for området du befinner deg i. Nødnumre varierer fra land til land.
  2. Trykk på phone.
  3. Gi nødvendig informasjon så nøyaktig og tydelig som mulig. Ikke avslutt samtalen før du får beskjed om det.

Det kan også hende at du må gjøre følgende:

• Sett inn et SIM-kort i telefonen. Hvis du ikke har et SIM-kort, trykker du på Nødanrop på låseskjermbildet.
  • Hvis telefonen ber deg om å taste inn PIN-kode, trykker du på Nødsituasjon.
  • Deaktiver eventuelle samtalebegrensninger på telefonen, for eksempel anropssperring, tillatte numre eller lukket brukergruppe.
  • Hvis mobilnettverket ikke er tilgjengelig, kan du også forsøke et Internett-anrop hvis du har tilgang til Internett.