Käytä sijaintipalveluja

Maps-karttasovelluksen avulla voit selvittää sijaintisi ja liittää sen ottamiisi valokuviin. Sijaintitiedot voidaan liittää valokuvaan tai videon, jos sijaintisi pystytään määrittämään satelliitti- tai verkkotekniikan avulla. Jos jaat sijaintitiedot sisältävän valokuvan tai videon, sijaintitiedot voidaan näyttää valokuvaa tai videota katsoville henkilöille. Tietyt sovellukset voivat tarjota sijaintitietojen avulla lisäpalveluja.

Ota sijaintipalvelut käyttöön

Puhelin näyttää sijaintisi kartalla käyttäen satelliittipaikannusjärjestelmään, WLAN-verkkoon tai matkapuhelinverkon antamiin paikkatietoihin (solun tunnisteeseen) perustuvaa paikannusta. Paikkatietojen käytettävyys, tarkkuus ja kattavuus vaihtelee esimerkiksi sijainnin, ympäristön ja kolmansien osapuolten toiminnan mukaan ja saattaa olla rajoitettu. Paikkatietoja ei ehkä voi vastaanottaa esimerkiksi rakennusten sisällä tai maan alla. A-GPS (Assisted GPS) -verkkopalvelu ja muut vastaavat GPS- ja GLONASS-järjestelmien laajennukset hakevat matkapuhelinverkosta sijaintitietoja, joita järjestelmä käyttää apuna sijaintisi laskennassa. Tietyt satelliittipaikannusjärjestelmät voivat edellyttää pienten tietomäärien siirtämistä matkapuhelinverkon kautta. Jos haluat rajoittaa tiedonsiirtokuluja esimerkiksi matkustaessasi, voit poistaa matkapuhelinverkon datayhteyden käytöstä puhelimen asetuksissa. WLAN-paikannus parantaa paikannustarkkuutta, kun satelliittisignaaleja ei ole saatavilla. Se toimii erityisen hyvin sisätiloissa ja korkeiden rakennusten välissä. Jos olet paikassa, jossa WLAN-verkkojen käyttöä on rajoitettu, voit poistaa WLAN-yhteyden käytöstä puhelimen asetuksissa.

Napauta Asetukset > napauta Sijainti ja vaihda asetuksen Sijainti tilaksi Käytössä.